Dag 18: Washington

23 september 2026 - Washington D.C., Verenigde Staten

Toen we vanmorgen opstonden regende het pijpenstelen en dat beloofde niet veel goeds. Toch maar ons ochtendritueel doen en om half tien liepen we het hotel uit. Daar vlak naast zat een leuk ontbijttentje waar we heerlijk hebben ontbeten. (Dit hotel heeft als een van de weinige geen ontbijt inbegrepen. )

na ontbijt motregende het nog steeds en we besloten om met de taxi naar het Witte Huis te gaan. Gelukkig vallen de prijzen van de taxi hier reuze mee en kan je het ook zeker doen. De chauffeur zette ons netjes voor de ingang af en het moment was daar. Echter het hele Witte Huis is omgeven door stevige hekken waardoor je wel kan kijken maar optimaal is het niet. Verder zie je overal bouwwerkzaamheden voor de nieuwe balzaal van Trump. Het is een drukte van jawelste van bouwvakkers en beveiliging. We zijn om het huis heen gelopen wat een aardige tippel is maar door alles wat je ziet is het geen verveling. Heel veel overheidsgebouwen, bewaking, politie, en mensen die kennelijk ook in het Witte Huis werken en allemaal bij binnenkomst gevisiteerd worden. Aan de andere kant zagen we het Washington monument, ook wel de naald genoemd. Hier konden we vlakbij komen en foto’s maken.

hier begint ook de National Mall. Een hele lange laan met heel veel gras en groen. De Mall is ongeveer 3 km lang en aan weerszijde daarvan bevinden zich allerlei musea’s waar je gratis naar binnen mag. Zo is er het National Museum of History van Amerika, het art Museum, het space museum en nog vele meer. De een is nog mooier dan de ander. We zijn er in een paar geweest, onder andere het space museum. Aan het einde van de Mall kom je bij het Capitol uit. Je hebt een goed uitzicht en helaas mag je niet zo even meer naar binnen.

in het space museum hebben we van de lunch genoten en toen was het ondertussen al over drieën. Hans zijn voet en kuit vertoonde toch wat ongemakken en om helemaal terug te lopen zag hij niet zitten. Tenslotte hadden we er al 7 1/2 km opzitten. Dus een taxi terug naar het hotel en daar heerlijk relaxen en de voet en been koelen. Tegenover het hotel zit in een kelder een klein Chinees eettentje. De recensies waren goed en we hebben de gok genomen om daar te dineren. Van binnen zag het er niet uit maar de Chinese familie die dit beheert hebben een prima maaltijd voor ons gemaakt. Moe maar voldaan rolde we uiteindelijk weer ons hotel in. Morgen De laatste volledige dag en daarna gaan we ons voorbereiden voor de terugreis.

de bedoeling is om naar Arlington te gaan de ere-begraafplaats van het leger.

jullie gaan het weer lezen.

vanwege het slechte internet dit keer geen foto’s