Dag 14 en 15 na regen komt zonnechijn

8 november 2025 - Nha Trang, Vietnam

De typhoon Tino heeft het midden van Vietnam flink te pakken gehad. Heel veel schade is er toegebracht en heel veel wateroverlast. Gisteren vertrokken we uit Da Nang richting Qui Nuon. Hier was de storm binnengekomen. Het weer was goed en onderweg zijn we naar the statie of Vietnamese Heroic Mother. Een levensgroot beeldhouwwerk van een moeder die haar 9 kinderen omarmt. Deze vrouw heeft al haar 9 kinderen tijdens de Vietnamoorlog verloren. Zij staat symbool voor alle vrouwen in Vietnam die kinderen en man tijden deze oorlog zijn verloren. Een schitterend beeld van wel 50 meter breed.

daarna reden we door naar het dorp Mi Lai. Tijden de oorlog hebben de Amerikanen dit volledig platgebombardeerd. Met dacht dat de Vietcong daar zat en de soldaten kregen de opdracht iedereen te doden. Echter bleek er niemand van de Vietcong aanwezig te zijn en zijn er 504 vrouwen, kinderen en oude mannen in koele bloeden vermoord. Dit gaf veel politiek gedoe daarna maar uiteindelijk is er niemand veroordeeld. We zagen een film en konden een usueel bezoeken. Dit was erg indrukwekkend en menigeen van de groep hield het ook niet droog. Daarna de lunch en richting hotel. Toen we daar aankwamen bleek de heel stad geen stroom en water te hebben t.g.v. de typhoon. Het hotel had gelukkig een aggregaat en waterreservoirs op het dak. Wij konden dus gewoon naar onze kamer. Geen wifi helaas en een voorpui die flink beschadigd was. Na het eten lekker bijtijds naar onze kamer.

vandaag gingen we weer verplaatsen en wel naar Nha Trang. Een drukke standplaats te vergelijken met Zandvoort en Scheveningen. Een mooi hotel aan de boulevard en schitterend weer. Op de weg daarnaartoe hebben we een tempel bezocht en gezien hoe ze die ronde bootjes maken waar we afgelopen week in gevaren hebben. Na aankomst in het hotel lekker gezwommen en een heerlijk diner aan de boulevard met een prima disc jockey. Het weer is en blijft goed dus dat is wel fijn. We gaan onze laatste week in en dan is het weer voorbij. Maar eerst nog wat mooie dingen doen en zien. Jullie gaan het weer lezen.