Dag 8 Bangor - Jackson White Mountains

13 september 2026

Vandaag moesten we naar Jackson, een stadje midden in de White Mountains, op 400 km rijden van Bangor. De rit verliep voorspoedig en de laatste 150 km ging dwars door de bossen van de white Mountains. Een schitterend route met heel veel groen en mooie uitzichten. We hadden geen haast en genoten volop. Wat is het hier schitterend. Om half twee kwamen we in Jackson aan een klein dorp, war vooral in de winter herleven skiliefhebbers trekt. Dit keer sliepen we niet in een hotel maar een zogenaamde Inn met bijbehorende pub. Het zag er echt uitzoals je wel in oude Amerikaanse films ziet. Veel hout en heel veel rekwisieten aan de wanden plafond. Veel had met wintersport te maken. De kamer was ook heel klassiek en toonde erg gezellig en warm. Letterlijk want er was een open haar die aan stond.
Gezien de hele smalle trap naar de 1e verdieping waar wij sliepen besloten we het hoog nodige uit de auto te halen. Daarna lekker lunchen en toen naar de honeymoon bridge. Een overdekte brug die je veel in films ziet en wat een attractie op zich is.

daar was ook een westernshop waar we even gekeken hebben. Toen een mooi bergrit met weer heel veel groen. Wilma had ook nog een outlet ontdekt en daar zijn wij ook nog even naartoe gegaan. Deze was stukken beter dan de vorige en hier hebben we dus het een en ander ingeslagen. Tegen half zes waren we weer terug en gingen we aan de borrel en het diner.

de avond werd gevuld door een gitarist die veel Amerikaanse klassiekers speelde. De zaal zat praktische helemaal vol 60 plussers (waaronder wij) en bij menig song gingen die helemaal uit hun dak door luid mee te zingen. De saamhorigheid is erg groot hier en dat is ook wel typisch Amerikaans. Wel mooi om te zien en om bij te mogen zijn.

Morgen is er veel regen voorspeld. Dus even kijken wat we gaan doen.

100001784610000178421000017839

1. Peter:
    13 september 2026
    Ik heb een aantal dagen van jullie vakantie achter elkaar gelezen, het klinkt allemaal erg mooi en lijkt mij een belevenis om al dat moois te zien. Geniet van wat er allemaal nog komen gaat. Veel plezier Jacqueline en Peter.
  2. Hanneke:
    13 september 2026
    Jullie hebben toch wel meegezongen hoop ik 😃